Uutisia

19.04.13Professorikolmikko voitti kongressipalkinnon

Turun yliopiston hammaslääketieteen laitoksen professorit Pekka Vallittu, Timo Närhi ja Yrsa Le Bell sekä yliopiston hammaslääketieteen laitos voittivat kongressialan arvostetun Pro Congress 2013 -palkinnon.

Kongressialan kattojärjestönä tunnettu Finland Convention Bureau myöntää vuosittain Suomen kongressimaailman tavoitteleman kannustuspalkinnon. Kongressipäällikkö Leena Sipilä kertoo nyt noteeratun kolmen professorin järjestäneen esimerkiksi viime vuonna kolme tasokasta hammaslääketieteellistä kongressia, joista yksi veti Turkuun peräti tuhat osallistujaa.

Huippuyksikön maineeseen kirinyt Turun hammaslääketieteen laitos on järjestänyt vuosina 1994 - 2012 liki 40 kongressia ja seminaaria, joihin on osallistunut lähes 4 500 osallistujaa. Nämä kongressit ovat tuoneet Turun talousalueelle peräti viisi miljoonaa euroa.

Turun hammaslääketieteen laitoksen tutkimustoiminta on aktiivista, innovatiivista ja kansainvälisesti arvostettua. Sipilän mukaan kongressit eivät tule Suomeen omia aikojaan ja kutsumatta.
– Tieteellisistä kongresseista käydään maailmalla tiukkaa kisaa ja tällöin valinnassa painavat etenkin kutsujatahon tieteelliset ansiot, kohteen infrastruktuuri ja vetovoima sekä kongressialan ammattilaisten tietotaito.
– Turun hammaslääketieteen laitoksen toimijoilla on erinomaiset valmiudet osallistua kongressikilpailuun, sillä laitoksen asiantuntijat ovat omalla sarallaan huipputasoa. Lisäksi he ovat kansainvälisesti verkottuneita ja kuuluvat lukuisiin oman alansa kansainvälisiin tiedeyhteisöihin.

Ennätykset uusiksi

Suomessa järjestettiin Finland Convention Bureaun mukaan viime vuonna kaikkien aikojen ennätyksenä 635 kansainvälistä kongressia, joihin osallistui reilusti yli 77 000 henkeä. Kongressien määrä kasvoi edellisvuosiin verrattuna huimat 60 prosenttia.

Sipilä näkee kongressibuumin jatkumisessa hyviä enteitä, vaikka tietojen kerääminen tämän vuoden osalta on vielä kesken.

- Yksi tämä vuoden suurimpia kongresseja on elokuussa Helsingissä pidettävä kansainvälinen kirurgiviikko, johon odotetaan n. 2500 osallistujaa.
- Kongressit ovat alan elinkeinon silmissä hyvin tavoiteltuja, sillä kansainvälisten tutkimusten mukaan yksi kongressivieras viipyy paikkakunnalla keskimäärin neljä vuorokautta ja käyttää päivittäin noin 350 euroa.
- Kattojärjestömme aikoo selvittää tänä vuonna uuden delegaattitutkimuksen kautta, paljonko kokousvieraat käyttävät meillä rahaa, mitä mielikuvia heillä on Suomesta ja mitkä ovat kongressien tulo- ja työllisyysvaikutukset. « Takaisin
« Kaikki uutiset